Analyse graf for vininger Tilbud Black Friday

Nettside:  http://tilbud.blackfriday/
Periode: November 2016

Nettsiden http://tilbud.blackfriday/ er satt opp for å være synlig i søk som handler om Black Friday og fikk i løpet av noen dager i november på en rekke søkeutrykk rundt handelsdagen.

For meg som jobber med digital markedsføring er det spennende å se på trender og timingen. Når starter vi å søke etter Black Friday? Når er søket størst? Hvilke ord bruker vi på ulike tidspunkt?

Det er naturligvis mulig å hente flere av disse tallene via f.eks. Google Trends, men jeg ville teste selv for bl.a. få flere detaljer. Her er noen av mine analyser på søk etter Black Friday 2016:

Starter én uke før

Som grafen over viser så begynner søkene etter Black Friday omtrendt én uke før selve dagen som i år var 25. november.

Rundt den 17. november begynner både visninger og klikk å stige. Dette gjelder både søket etter “black friday tilbud”, men trenden er lik for de fleste ord dog med noen unntak.

Topper dagen før

Det ville kanskje vært naturlig å tenke at søket er størst på selve Black Friday, men nei. Både visninger og klikk er høyest dagen før.

Fallet fra 24. november til 25. november er stort, både for generiske og spesifikke søkeord. Det er nok mange som sitter klar ved midnatt for å benytte seg av tilbudene online, mens vi på dagen er både på jobb eller jakter tilbud i butikker.

Helt dødt dagen derpå

Søk etter Black Friday dør fort så snart raketten har smelt og kruttet brent opp. Det er helt naturlig da en rekke tilbud kun varer på denne ene dagen.

Allerede den 27. november er volumet på samme nivå som 1. november.

Topp 10 søkeuttrykk

Søkeuttrykkene som nettsiden vises for henger naturligvis sammen med hva som er lagt ut på siden av innhold. Men listen på de mange hundre søkeuttrykkene gir fortsatt et spennende bilde etter hvordan vi søker etter Black Friday – eller Svart Fredag som er blitt et søk med bra volum.

Her er topp 10 søkeuttrykk som ga visninger på nettsiden:

Søkeuttrykk Visninger
black friday tilbud 19 143
xxl black friday 6 300
black friday xxl 5 633
lefdal black friday 4 237
elkjøp black friday 4 227
black friday elkjøp 3 810
når er black friday 3 759
svart fredag norge 2016 3 500
elkjøp black fredag 2 806